Hogyan ne veszítsd el a munkavállalóid?

Kompetenciaértékeléssel a fluktuáció menedzsmentért az IT szektorban


Ingyenes webinár

2021. október 28-án!

11:00 - 12:00

Patterman Renáta

Rozgonyi Zsófia

Hári Péter

HR vezető, Tigra

HR generalist, Tigra

CEO, CX-Ray

Egy 300 fős IT cég megoldása a lemorzsolódás kezelésére


Egy program, ami jelentős eredményeket ért el az éves fluktuáció csökkentésében (kevesebb mint 3%)

A részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött!

A regisztrált email címekre továbbítjuk az eseményről készült felvételt.

Pszichológusok által kidolgozott kompetenciaszótár a résztvevőknek.

Beszélgetés résztvevői:
JELENTKEZEM!
JELENTKEZEM!

Regisztrálj és tarts velünk ingyenes webinárunkon!

A lemorzsolódás a legtöbb ágazatot érintő, egyre hangsúlyosabb probléma. Egy munkatárs pótlásának költsége pozíciótól függően több milliós kiadást jelenthet.

Az informatikai szektor különösen kitett a fluktuáció negatív hatásainak, hiszen kimagasló a szakemberhiány, mindeközben az új munkaerő toborzási költségei rendkívül magasak lehetnek. Emellett a remote munkavégzés nehezített pálya a munkahelyi elköteleződés kialakításához, az új kollégák megtartása nehezebb.

Ezekkel a problémákkal a legtöbb IT területen dolgozó vezető, kiválasztási specialista, HR-es tisztában van.

Mégis, mi jelenthet megoldást az egyre növekvő versenyhelyzetben?


Patterman Renáta és Rozgonyi Zsófia az informatikai szektorban működő Tigra Kft. HR vezetője és generalistája bemutatja számunkra megoldását, az egyénfókuszú értékelést. Az értékelés egy kompetencia értékelésen alapuló módszer. Segítségével hatékonyan szűrhető, hol áll fenn lemorzsolódás veszélye és fordítható vissza a folyamat.

Tapasztalataik szerint ezzel a módszerrel nem csupán idő előtt „elkapható" a lemorzsolódás, de olyan munkatársakat is sikerült már visszaintegrálniuk segítségével, akik más cégtől már ajánlatot kaptak.


A beszélgetésben részt vesz Hári Péter, munka- és szervezetpszichológus, a CX-Ray Kft. ügyvezetője is. A CX-Ray szoftveres kompetenciaértékelését számos nagyvállalat alkalmazta már Magyarországon, akár önállóan vagy teljesítményértékelési rendszer részeként. Általa munkapszichológiai oldalról vizsgáljuk meg: Miért működik ennyire hatékonyan a Tigra Kft módszere?

Az eseményről

Beszélgető partnerek:

Patterman Renáta

Rozgonyi Zsófia

Hári Péter

HR Vezető

Tigra

HR Generalist

Tigra

CEO

CX-Ray

Miről lesz szó?

Kompetencia szótár

a résztvevőknek!

A Tigra programjának tapasztalatai

Az értékelés eredményének használata a megtartáshoz

HR, vezetők és mentorok - különböző szerepek a folyamatban

Kompetenciaértékelés mint egyénfókuszú értékelési módszer

A kompetencia értékelés egy visszajelzési forma, amikor a munkavállaló a munkaköréhez tartozó viselkedéséről kap információt. Fontos, hogy ezek általában nem konkrét számokkal mérhető dolgok, mint a KPI-ok, hanem a munkakör betöltéséhez szükséges egyéb tényezők. Ilyen például egy fejlesztő esetén az együttműködés a csapat többi tagjával, a problémamegoldás fókusza a feladat végrehajtása során vagy a szakmai felkészültség.


Hogy működik a kompetencia értékelés?

A munkakörökhöz társított kompetenciákhoz (pl.: együttműködés) olyan állításokat társítunk, amiket a munkavállalóval szorosan együtt dolgozó kollégák, vezetők vagy beosztottak értékelnek (pl.: Érdeklődést mutat mások szempontjai iránt a döntéshozatali folyamatban.). Az eredményeket egy visszajelző beszélgetésen értékelik, amikor az egyes irányból érkező értékeléseket összehasonlítják. Amennyiben a munkavállaló önértékelést is végzett, tehát saját magára vonatkozóan is értékelte az állításokat, úgy azt az eredményt hasonlítják ahhoz, ahogy mások látják munkáját a szervezetben. Ez remek kiindulást ad az erősségek és a fejlesztendő területek kijelölésére.

A kompetencia értékelésről

JELENTKEZEM!

Tudj meg többet erről az egyszerű módszerről és felhasználásáról!